Logo EyelashesXLLet op:
We spraytannen enkel dames!

 

 


Wij raden u aan om uw lichaam 3 dagen van te voren goed te scrubben. Geen bodylotion op de dag van de behandeling te gebruiken. Alle schoonheidsbehandelingen zoals harsen,
de kapper en scheren liefst de dag voor de spray tan laten doen. Make-up verwijderen, lipstick en mascara mogen wel.

 

 


De spray tan behandeling duurt ongeveer 10 minuten en dan duurt het nog 10 minuten om te drogen. U mag tijdens de behandeling een donkere bikini aan, maar u mag ook naakt of topless zijn, aan uw de keus. Uw tan zal nog tussen de 2 - 4 uur nodig hebben voor een volledige ontwikkeling.

 

 


Wijde, loszittende donkere kleding dragen. Minimaal 2 tot 4 uur niet douchen. Geen make-up aanbrengen tijdens de eerste uren na de spray tan behalve lipstick en mascara. Niet sporten tot 8 uur na de behandeling. 2 x per dag insmeren met bodylotion, beginnend pas na het douchen. Niet te lang baden of zwemmen want dan vervaagt de spray tan sneller. Na het douchen de huid droog deppen met de handdoek. 


Hoe gaat een spray tan behandeling precies?
Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo'n 10 minuten. Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende 'tanning-addicts'.n

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt

Waar vindt een spray tanning behandeling plaats?
Behandeling vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in een salon. Deze salon is in Hedel en dus niet bij Westside. Als je dat prettig vindt, mag je (donkere, loszittende) kleding of ondergoed dragen. Na een wasbeurt is je kleding dan weer schoon. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen je ondergoed of onderbroek aan te houden.

Wat kan ik doen om het effect na de spray tan zo lang mogelijk te behouden?
Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 2-4 uur na de behandeling mag je weer afspoelen met water. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème: om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks in te smeren met vochtinbrengende crème.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina).
Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.
Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid wrijft.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray tan boeken?
Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek?
Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.