Logo EyelashesXLWat houd de behandeling precies in?
Het bleken van de tanden gebeurt door de combinatie van de tandblekende gel en het contact met het LED-licht rechtstreeks op het tandoppervlak. Deze behandeling is volledig pijnloos en kan u zo vaak u wilt herhalen.

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?
Er zit een verschil in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij voedingswaren die slecht zijn voor de gezondheid moet je denken aan producten die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van. Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden, alleen het een veel meer dan het ander. Bijvoorbeeld roken geeft veruit de meeste verkleuringen, daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat het gene dat op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in je tanden terecht.

Mag ik na een behandeling alles weer eten en of drinken?
We adviseren om na een behandeling de eerste 2 á 3 uur niets te eten of te drinken. Daarna moet je rekening houden met consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tand dan daarvoor?
De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets aan de structuur van je tanden veranderd waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor, dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het wel jaren duurt dat er net zo veel verkleuringen in je tanden zitten dan voor de behandeling. Hoelang blijven mijn tanden wit na een behandeling? Het resultaat blijft gemiddeld zo’n 3-6 maanden optimaal. Dit hangt af van je consumptiegedrag en het onderhoud, daarna loopt het resultaat geleidelijk.

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?
Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen, door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je je tanden wit houden door het speciale onderhoudssetje te gebruiken. Deze zijn bij ons verkrijgbaar. Deze zijn namelijk niet schadelijk zoals tandpasta's waar alleen een polijstmiddeltje in zit, die bij de meeste supermarkten verkocht worden.

Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?
De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden zijn gekomen. Na één behandeling is namelijk het maximaal haalbare resultaat bereikt en kunnen je tanden niet meer witter worden. Het heeft dus geen zin om na een korte tijd een tweede behandeling te ondergaan, je zult dan weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt houden adviseren we om de behandeling te herhalen om de zes maanden met een opfrisbehandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud.